11 Híreink

Női magyar adatbázis-startup mutatkozik be Amerikában

Rólunk

A Silberstein and Partners dolgozott már hazai és nemzetközi vállalatoknak, bankoknak, kormányzati szereplőknek éppúgy, mint társadalmi célú szervezeteknek. Kommunikációs kampányokat dolgoz ki és valósít meg. Célja, hogy megbízói olyan kommunikációs programot valósíthassanak meg, amellyel megvalósíthatják terveiket.

2016. december 08. Olyan médiapiaci adatbázist hozott létre egy magyar szakember, amely nemzetközi szinten is egyedülálló. A három nő által menedzselt Whitereport.hu mediabrowser most a legígéretesebb startupok között mutatkozhat be az Egyesült Államok leggyorsabban növekvő konferenciáján.

A Magyarországon 2011-től működő Whitereport.hu mediabrowsertis meghívták a három évvel ezelőtt alapított, és máraaz Egyesült Államok egyik leggyorsabban növekvő technológiai konferenciájává váló Collision-re.A startup alapítójaIncze Kinga, a Mrs. White Media Consulting ügyvezetője, kétgyermekes édesanya, aki a médiapiacon eltöltött 20 éves szakmai tapasztalattal a háttal mögött dolgozta ki a nemzetközi szinten is egyedülálló adatbázist. Az adatbázis-szolgáltatást teljes egészében női csapat viszi, a tulajdonos-alapító mellett az operatív- és a kutatás-vezető is nő.

Az előválogatón sikeresen szereplő innováció 75 ország várhatóan több mint 7000 résztvevője – befektetők, multinacionális cégek, médiumok – előtt mutatkozik be április 26. és 28. között New Orleans-ban, a Data Track, vagyis az adatelemzésekkel foglalkozó szekcióban.

A Collision egy APLHA névre keresztelt programot hozott létre a különösen ígéretesnek tartott startupok részére, és ide kerültek be most a magyar adatbázis kitalálói.A konferencián 2015-ben közel 450 befektető és több mint 1000 startup vett részt, beleértve a kiválasztott Alphákat.  Incze Kinga abban bízik, hogy mindez megalapozhatja az itthon már 5 éve stabilan működő mediabrowser nemzetközi indulását.

A Collision alapítói Európa legnagyobb – 134 ország résztvevőit gyűjtő – tech startup konferenciája, a 40 ezer látogatót vonzó Web Summit szervezői is egyben. Utóbbinak köszönhetően – a 2015-ös beszámolók szerint – 40 startup több mint 1 milliárd dollárnyi befektetést szerzett 9 hónapon belül.

A független adatokkal dolgozó Whitereport.hu mediabrowser egyedülálló adatbázisbangyűjti és teszi kereshetővé a médiapiac adatait. Magyarországon ez több mint 11 000 médium, illetve 6 700 médiumüzemeltető online kereshető adatait jelenti, de az adatbázis bármelyik ország médiapiacára alkalmazható, a médiapiacok áttekinthetősége és kereshetősége ugyanis globális kihívás az egyre sokszínűbb és áttekinthetetlenebb médiakínálat miatt.

További hírek

Rólunk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque gravida tempor enim eu feugiat. Nunc tincidunt, nulla nec viverra efficitur, mauris odio rutrum dui, sit amet efficitur libero leo quis nisi. Duis libero mauris, consequat scelerisque dui vel, ullamcorper sagittis odio. Duis nec nisl ut mauris maximus accumsan sit amet in nulla.